Shop nu New Arrivals

Voorheen vanbommelschoenen.nl
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Brogue

Brogue schoenen voor dames

Niet alleen voor heren maar ook voor dames hebben wij brogues in ons assortiment opgenomen. De term brogue kent zijn oorsprong in Ierland, waar vanuit praktisch oogpunt perforaties aan bestaande schoenen werden toegevoegd. Door middel van deze perforaties kon het water, dat ontstond door werkzaamheden in drassige gebieden, gemakkelijk uit de schoenen lopen. Van klassiek tot eigentijds, de ‘gaatjesschoen’ voorziet elke outfit van eens stijlvol detail.

Brogues voor dames collectie

Combineer de brogue eens onder een jurkje voor een klassieke twist aan je outfit. Kiest u voor een paar Floris van Bommel brogues, dan kiest u voor stijl en kwaliteit. Bent u op zoek naar een moderne variantie van de brogue voor in uw vrije tijd? Bekijk dan eens de de sportieve brogues van Cole Haan deze zijn ideaal te combineren voor een meer casual look.

De brogue kent in de regel drie variaties, namelijk de full-brogue, semi-brogue en quarter-brogue.

  • De full-brogue: Deze heeft een W-vormige decoratie op de neus. Daarnaast is de hiel en het leer onder de stiknaden voorzien van een rij perforaties. In de VS wordt de full-brogue ook wel wingtip genoemd, omdat van bovenaf gezien de vorm van de perforaties is te vergelijken met de uitslaande vleugels van een vogel.
  • De semi- of half-brogue: Deze brogue is uitgerust met een rechte rij perforaties op de neus. Net als bij de full-brogue is ook het leer onder de stiknaden van de semi-brogue voorzien van perforaties.
  • De quarter-brogue: Van de drie variaties, heeft de quarter-brogue de minste perforaties. Meestal is deze schoen enkel voorzien van een aantal perforaties op de neus.

Dames brogues bij van Bommel schoenen bestellen

In onze webshop vindt u een grote collectie damesschoenen, waarin de brogues voor dames niet mogen ontbreken. Bestel deze brogues eenvoudig online bij van Bommel schoenen. Als de bestelling op werkdagen voor 17:00 is gedaan kunt u de schoen de volgende dag al in huis verwachten. Als de brogue niet naar wens is heeft u 14 dagen de tijd om deze kosteloos te retourneren. Liever eerst zien en passen? Kom dan naar onze dameswinkel in Breda. Hier staat ons team 7 dagen per week klaar om u van het juiste advies te voorzien.

Contact WhatsApp